riot

riot

Riot- kärlek, kultur och en smula upplopp i vardagen!

När ska man sjösätta sin blogg om inte i detta nu, när bloggossfären äntligen börjat tappa en del av sin överdrivna hype. Aldrig har väl så många tyckt till så mycket om så lite. Och världen har häpnat över detta!
Men okej, jag ansluter mig också till detta dagliga tyckande nu.
Jag tänker skriva om högt och lågt. Om min musik såklart och om kärlek och politik.
Och förhoppningsvis alltid med tanken inställd på att uppror är möjligt och nödvändigt.

ät mig

Livet, sett från sidanPosted by Christer Forsberg Tue, June 07, 2011 18:39:02
Till sist kom äntligen den franska författarinnan Agnès Desarthes fina roman Ät mig, i min väg. Efter att ha läst om den och blivit nyfiken på boken tidigare under året, försvann den från min horisont. Ända tills nyligen och den stod och lös emot mig på bibliotekets hylla för nyinköpta böcker.

Med glupande läsaptit tar jag mig an Desarthes roman om livets upp- och nedgångar. Romanen kretsar kring den lilla kvartersrestaurangen Ches Moi, som den den kreativa, men vilsna Myriam öppnat i hjärtat av Paris. Myriam är en medelålders kvinna, som på många sätt kommit till vägs ände och måste hitta tillbaka och skapa sig en ny chans i livet.

Det är svårt att inte tycka om och ta till sig romanen. Agnès Desarhte skriver en intim, sinnlig och brännande prosa, som inte saknar humor. Historien om Ches moi och Myriam är på samma gång dråplig, absurd och ett känsligt inkännande porträtt av en människas gradvisa förvandling.
Inifrån restaurangkökets kaotiska inre, växer sakta fram en doftande och välkryddad lovsång till livet fram.
Att vara människa är inte alltid en lätt sak. Men i sanning aptitretande.


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.