riot

riot

Riot- kärlek, kultur och en smula upplopp i vardagen!

När ska man sjösätta sin blogg om inte i detta nu, när bloggossfären äntligen börjat tappa en del av sin överdrivna hype. Aldrig har väl så många tyckt till så mycket om så lite. Och världen har häpnat över detta!
Men okej, jag ansluter mig också till detta dagliga tyckande nu.
Jag tänker skriva om högt och lågt. Om min musik såklart och om kärlek och politik.
Och förhoppningsvis alltid med tanken inställd på att uppror är möjligt och nödvändigt.

fredag, nya lördag

Livet, sett från sidanPosted by Christer Forsberg Fri, May 30, 2008 22:07:36

Efter att försökt ägna halva dagen åt att ringa en del viktiga samtal, blir det tydligt att fredag är nya lördag. Med andra ord, så var mitt uppsåt döfött. Tji att få tag på folk. "Personen ni söker är på möte fram till luch. Åter kl. 13.00" Ja tjena! "Personen Ni söker har gått för dagen och är åter på måndag."
Ja, ni känner igen mönstret. Det är helt enkelt inte fredagar man ska försöka få tag på folk om man söker dem på deras arbetsplatser.

Men förutom att jag för en kort stund irriterar mig för alla bom-ringningar, så tänker jag att det kanske ligger nåt sunt i det här.
Regeringen anbefaller arbetslinjen och tycker att svenskarna jobbar på tok för lite. Samtidigt som många med krävande arbeten går på knäna. Och inte minst; produktiviteten i landet är hög och ett utrymme för arbetstidssänkning borde vara möjlig i vår tid.
Och om då folk smiter iväg från sitt arbete lite tidigare under fredagen så får jag väl gilla läget där jag snopet sitter med luren i näven och tänka att det kanske rör sig om lite sunt uppror i vardagen. (även om det i själva verket bara är stugan som lockar och de med tjänstemannayrken som har möjlighet att smita. Men ändå.)

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.